Jobba som snickare

Nu under sommaren jobbar jag i härliga Trelleborg som snickare och det är så härligt att vara här i närheten av havet och vita sandstränder. Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval och kan jag locka någon till denna bransch så kan ingen bli gladare än jag. Jag har alltid haft ett stort intresse för byggnad och konstruktion av olika saker. Det är därför jag blev snickare, det är en yrkesgrupp som passar mig perfekt. Jag jobbar i princip alla dagar måndag – fredag, någon enstaka lördag kan det bli aktuellt. Jag trivs i min yrkesroll och har aldrig varit missnöjd med något annat.

Det finns många olika aspekter av yrket, en del av oss jobbar på byggarbetsplatser och andra har egna verkstäder. Jag tillhör den senare kategorin och har egen firma med två anställda. Vi tar emot obekväma tider för våra kunder som inte kan passa in i deras vanliga schema. Detta är något jag uppskattar mycket, att kunna ge service utöver det vanliga. Det händer ibland att jag jobbar långt in på natten för att få ett jobb klart i tid. Då är det skönt att veta att man har en fast månadsinkomst som täcker alla utgifter.

En snickare jobbar med diverse byggnadsmaterial, främst trä och metall. Vi tillverkar och monterar byggnadsskal, gjutformar, stommar och mycket annat. Dessutom renoverar vi befintliga strukturer. Det finns alltid olika projekt på gång så vi aldrig känner oss uttråkade. Det är också ett mycket socialt yrke där man lär känna många olika människor, både på arbetsplatsen och i det allmänna.

Det finns inget jag inte gillar med mitt jobb, det är bara positive saker. Jag skulle rekommendera yrket till alla som gillar byggnad och konstruktion. Man får utvecklas hela tiden och lära sig nya saker. Nu ska jag ta mig ett dopp i havet, hejdå!