Behöver du hjälp med stenläggning?

Det har blivit allt mer populärt med marksten och det kan jag förstå. Det är inte bara snyggt utan också mycket praktiskt. Dock så är det inte alltid helt enkelt att lägga sten. Speciellt inte om man aldrig har gjort det förut.

Det finns en del tips och tricks när det kommer till stenläggning som jag ska försöka dela med mig av här. Jag hoppas att det kan vara till någon hjälp. Vi börjar med att kolla på vad det finns för olika stenplattor att välja på. Sedan ska vi kika närmare på vilka företag som kan hjälpa till att lägga sten om man inte klarar av att göra det själv. Så nu kollar vi på detaljerna.

Det finns flera olika typer av stenplattor som man kan välja mellan när det kommer till stenläggning. Man kan till exempel välja mellan betongstenar, granitstenar, sandstenar eller marmorstenar. Vilken typ av sten du väljer beror helt på vilket slutresultat du önskar. Betongstenar är ofta billigare i inköp men de ser inte alltid lika snygga ut som de andra alternativen. Granitstenar är däremot mycket snygga men de kostar ofta lite mer. Sandstenar är en mellanväg och det går att hitta sandstenar för både billigare och dyrare priser. Marmorstenar är de dyraste alternativen och det är också den stenplattan som oftast används till exklusiva projekt.

När du har bestämt dig för vilken typ av sten du vill ha så kan du börja titta på olika företag som kan hjälpa dig med stenläggning. Det finns flera företag i Sverige som specialiserar sig på att lägga sten. Jag rekommenderar att du tar reda på lite mer information om de olika företagen innan du väljer ett. Se till att det är ett seriöst företag med goda referenser.

Jag hoppas att dessa tips kan vara till någon hjälp!

Hälsningar Markus i Nacka